Flyball & Disc Dog hos Sporthound!

 

Lanseras våren/sommaren 2021

Flyball är en sport för riktiga bollälskare! Fyra ekipage jobbar tillsammans i stafett genom att springa en sträcka på en rak bana med fyra fasta hinder. Längst ner på banan står Flyball-lådan. Varje hund sätter båda framtassarna på lådan vilket gör att den släpper ut en boll som hunden tar med sig tillbaka över alla hinder. 

Sporten är relativt ovanlig i sverige men väldigt fartfylld och rolig. 

Disc Dog, också kallad Dog Frisbee, är en amerikansk sport för hundar som har ett extra gott öga för flygande moment och snabba spurt-sträckor. Sporten delas in i två tävlingskategorier med olika mål.

  • Toss and Fetch: Här har ekipaget 60 sekunder på sig att kasta och fånga så många discar som möjligt. Kasten ska gradvis öka i längd, desto längre kast som hunden lyckas fånga desto mer poäng delas ut. Extrapoäng utdelas om hunden är fritt flygande när den fångar discen.
  • Freestyle: Under en begränsad tid på ca 30 sek till 2 min utför ekipaget olika kasttrick. Grenen bedöms av domare likt Dog Freestyle på bland annat samarbete, hundens atletiska förmåga etc.

Har du önskemål om vad du vill ska finnas i utbudet hos oss? Det kan vara varumärken eller någon produkt du sett i utlandet som inte finns i Sverige idag? Kanske en vän som producerar egna produkter hemma och är redo att växa. 

Klicka på "kontakta oss" för att lämna dina önskemål!

Varma hälsningar,

Filippa och Jonatan på Sporthound


x