Mondioring & IGP hos Sporthound!

Lanseras vintern 2020/2021!

Mondioring är en Sveriges nyaste hundsport. Sporten skapades för att vara en sport där deltagarna kan tävla mot varandra över landsgränserna och Mondioring är en blandning av olika nationella skyddsformer. Därav namnet "Mondioring" som betyder "Världsring". 

Mondioring är en relativt ung skyddsform som kan jämföras med människornas "crossfit". Ekipagen kommer till tävling utan att veta hur de olika momenten, lydnad, hopp och skydd, är upplagda. Vid tävling genomförs hela programmet i en följd utan pauser. Varje tävling har dessutom ett eget tema vilket gör det till en underhållande sport att titta på.

IGP (tidigare benämnt IPO) är en äldre skyddsform. Namnet står för Internationell Prövningsordning och sporten innehåller fyra stycken provformer som är en kombination av spårarbete, lydnad och skydd. Den "ultimata" IGP hunden har en djup nos med högt doftintresse, ett lugnt tempo samt riktig noggrannhet. 

IGP-träning ska ske under kontrollerade former med utbildade figuranter samt hundar som har blivit godkända av SBK. 

Har du önskemål om vad du vill ska finnas i utbudet hos oss? Det kan vara varumärken eller något du sett i utlandet som inte finns i Sverige idag.

Klicka på "kontakta oss" för att lämna dina önskemål!

Varma hälsningar,

Filippa och Jonatan på Sporthound


x