Bakom kulisserna: Att öppna vår alldeles egna butik!

Nu har det gått lite över en vecka sedan vi öppnade upp dörrarna till Sporthound-butiken.

Att öppna en webbshop var något som vi för ett år sedan bara drömde om. Det har varken varit en lätt eller en rak väg då vi har fått nysta en hel del i tankar och idéer innan vi hittade rätt. När vi väl kom på "rätt" idé så har vi fått lägga ner enormt mycket tid för att ro detta i hamn, men fasen va roligt det är! Vi hade tänkt att dela med oss lite av hur vår vecka har sett ut och hur vi drömmer om framtiden, helt enkelt lite bakom kulisserna material.

Ungefär samtidigt som jag, Filippa, gick på föräldraledighet bestämde vi oss att verkligen satsa på de här drömmarna vi pratat om så länge. De första månaderna gick åt till att planera, drömma och tänka.

Hur vill vi forma Sporthound?

Vi vill bli mer än en butik, vi vill finnas här för alla som brinner för hundsport!

Vilka ledord kommer vi att luta våra beslut mot framöver?

Kvalitet, Kärlek till det vi säljer och Engagemang i våra kunder!

Det kändes viktigt att bygga en stadig grund och hitta vårat "varför", speciellt på en marknad där konkurrensen är hård och utbudet stort. När vi sedan hade bilden av Sporthound klar och tydlig så var det bara att kliva rakt in och kontakta de första leverantörerna och starta upp sociala medier.

Sedan i mars, när vi gjorde vårt första instagraminlägg, har det varit en fröjd att sakta lära känna hundsverige bättre. Den hjälp vi har fått av alla längs vägen har varit ovärderlig i att bygga den här butiken. Vi vill så gärna fortsätta lyssna på vad ni vill ha och behöver så tveka ALDRIG på att slänga iväg ett meddelande.

Nu spolar vi fram i tiden till fredagen den 28e augusti, dagen då vi slog upp portarna. Vi hade tänkt att öppna vid 15 tiden med redan klockan 13 kunde vi inte hålla oss längre. Nervositetsnivån var lätt jämförbar med barnafödande, utan att överdriva. Hur skulle lanseringen gå? Vad skulle alla tycka? Skulle någon vilja handla alls? Skulle vi få så många ordrar att vi inte hade tillräckligt med lager? Vad skulle sälja? Ja ni förstår säkert att det var mycket som snurrade i huvudet på oss.

"Nu gör vi det" PANG, vi gick live!

Med våra ögon klistrade på skärmen där besöksstatistiken visas i realtid satt vi en lång stund och väntade. Det ramlade in en del besökare, men inga ordrar. Det dröjde nog nästan ett dygn innan den första orden kom in, vilken känsla! Vi båda blev alldeles fnissiga och det kändes nästan högtidligt när vi fick skriva ut fraktsedel och packa det lilla paketet.

Nu står vi här, en vecka efter lansering och ordrarna ramlar in lite titt som tätt och vi är så OTROLIGT tacksamma för alla fina ord och alla lyckönskningar vi har fått. Feedbacken ni ger oss betyder allt!

 Redan från starten lovade vi oss själva ett glas champagne efter första ordern. Igår firade vi!

 

 

Vi kavlar upp ärmarna och är nu redo att jobba hårt för att leverera det ni vill ha. Nästa kategori planeras för fullt och vi hoppas att ni är med oss. Tipsa gärna era hundtokiga vänner om att vi finns!


x