Mondioring och IGP är LIVE

Äntligen har vi kommit igång med IGP och Mondioring. Vi startar med två riktigt fantastiska kvalitetsmärken Gappay och Raddog samt att vi fortsätter med fantastiska Bistos som handsyr leksaker med riktigt tåliga material.

Mondioring är en relativt ny sport, framför allt i sverige. Den föddes ut ur ett par andra skyddssporter med i regel samma innehåll men olika bedömningskriterier. Därav namnet "Mondioring" som betyder "Världens ring". 

Denna unga skyddssport skulle kunna jämföras med människornas crossfit då ekipagen kommer till tävling och inte har någon aning om hur momenten är upplagda. Varje tävling har också ett eget tema vilket gör det till en väldigt underhållande sport att titta på. 

IGP (tidigare IPO)  är en äldre skyddsform. Namnet står för Internationell prövningsordning och grenen innehåller fyra stycken provformer som innehåller spårarbete, lydnad och skydd. Den "ultimata" IGP hunden har en djup nos med högt doftintresse, ett lugnt tempo samt riktig noggrannhet. 

Träning utav IGP ska ske under kontrollerade former med utbildade figuranter samt hundar som har blivit godkända av SBK. 

Saknar du någonting? Kontakta oss gärna om vad du vill se i butiken härnäst!

 


x